Flåthen harselerer med Hagen

LO-leder Roar Flåthen hamret løs mot Fremskrittspartiet da han innledet valgkampen fredag.

At de rødgrønne partiene har en dedikert alliert i LO og Roar Flåthen, er ingen hemmelighet. Det viste han på nytt under møtet i samarbeidskomiteen mellom Arbeiderpartiet og LO i Oslo fredag.

– Regjeringen leverer. Det er vi glade for, innledet Flåthen.

– Vi vil støtte de partiene som er med på å utvikle samfunnet slik folk er best tjent med. Vi vil ikke støtte dem som vil rive opp det grunnleggende i norsk arbeidsliv, fortsatte han med klar adresse til Fremskrittspartiet.

Flåthen ramset opp alt ved Frps politikk som han mener bryter med arbeidsfolks interesser. Og det er ikke lite: Flere midlertidige ansettelser, svakere oppsigelsesvern, skatteskjerpelser for fagorganiserte, massiv privatisering, dårligere velferdstjenester, svekkede tariffavtaler, større lønnsforskjeller, økt overtid og mer ubekvem arbeidstid.

– Det er stor forskjell mellom de politiske blokkene i Norge, sa Flåthen.

Han harselerte med forslaget fra Frp-nestor Carl I. Hagen om å hente inn spanske arbeidere på spansk tariff for å bygge en firefelts veitunnel mellom Østfold og Vestfold.

– Enda en måte å tenke kreativt på om sosial dumping fra Frps side. For oss er det selvsagt at utenlandske arbeidere skal følge norske tariffer, sa Flåthen. (©NTB)