Milliardresultat for Entra Eiendom

Entra Eiendom AS fikk et resultat før skatt på nærmere en milliard kroner i første halvår 2011. Det sterke resultatet skyldes i hovedsak betydelig verdiøkning i konsernets investeringseiendommer. Markedsverdien på Entras eiendomsportefølje er på historisk høyt nivå, nesten 23 milliarder kroner.

Entras leieinntekter i første halvår var på 719,1 millioner kroner, mot 714,6 millioner kroner samme periode i fjor. Resultatet før skatt økte til 994,7 millioner kroner, fra 314,7 millioner kroner. Salg av boligprosjektet til Ribekk AS (tidligere Optimo) ga nedgang i både andre driftsinntekter og samlede driftskostnader. Entras driftsresultat ble 503,2 millioner kroner, sammenlignet med 496 millioner i første halvår 2010.

- Entra fikk et godt første halvår med økning i både resultater og eiendomsverdier. Redusert avkastningskrav på sentralt beliggende eiendommer er en del av forklaringen på den positive utviklingen, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra Eiendom.

I første halvår hadde Entra en gjennomsnittlig utleiegrad på 94,6 prosent, og vektet gjenværende leietid for leiekontraktene var på 10,2 år. Entra inngikk nye kontrakter på 16.203 kvadratmeter og reforhandlet leiekontrakter på 9.723 kvadratmeter i første halvår 2011.

Store prosjekter
- I første halvår har Entra inngått flere nye, viktige leiekontrakter, igangsatt modernisering av Skatteetatens bygg på Helsfyr i Oslo og ferdigstilt rehabilitering av bygget til Norges vassdrags- og energidirektorat i Oslo. Et nytt spennende prosjekt er alliansen Powerhouse som Entra har vært med å stifte. Powerhouse skal utvikle og realisere Norges første energipositive næringsbygg. Gjennom alliansen skal vi finne løsninger som gir positive resultater, både kommersielt og for miljøet. Det første Powerhouse-bygget kommer i Trondheim, sier Johansen.

Spennende tider
- Vi går spennende tider i møte. Økt usikkerhet om utviklingen i internasjonal økonomi vil kunne bidra til å dempe etterspørselen etter kontorlokaler. Veksten i norsk økonomi er likevel så sterk at det ventes lavere kontorledighet inn i 2012. Leieprisene forventes å stige noe for moderne lokaler med sentral beliggenhet. Utleiegraden i selskapets portefølje forventes å stige noe gjennom 2011, sier Johansen.

9. juni vedtok Stortinget å gi regjeringen fullmakt til å redusere eierskapet i Entra Eiendom ned mot 33,4 prosent i forbindelse med et nedsalg og/eller børsnotering av selskapet. Før et eventuelt nedsalg og/eller børsnotering vil regjeringen vurdere om enkelte spesialbygg i Entras portefølje bør overtas av Statsbygg på kommersielle vilkår.

Hovedtall Entra Eiendom 1. halvår 2011 (konsern)

Leieinntekter: 719 MNOK (715)

Samlede driftsinntekter: 739 MNOK (773)

Driftsresultat: 503 MNOK (496)

Resultat før skatt: 995 MNOK (315)

Utleiegrad i forvaltningsareal: 94,6 % (95,2 %)