Oslo Børs så vidt i pluss

Etter en ny dag med berg-og-dalbane-bevegelser på Oslo Børs sørget oppgangen i de amerikanske markedene for at hovedindeksen tirsdag endte med en oppgang på 0,11 prosent.

Hovedindeksen sluttet på 351,28 poeng etter en omsetning på rundt 4,5 milliarder kroner. Den siste positive innspurten skyldtes også at oljeprisen steg tirsdag ettermiddag.

2. august i år var siste dag da hovedindeksen lå over 400 poeng. Siden har det stort sett gått nedover med noen mindre oppturer underveis. Det er usikkerheten internasjonalt som har styrt børsen, og en relativt høy oljepris i hele perioden har ikke vært nok til å gi Oslo Børs en særnorsk utvikling. Hovedindeksen har stort sett fulgt de andre viktige indeksene i Europa. Tirsdag var det pen oppgang på alle viktige europeiske indekser. Oslo hadde en svakere utvikling, men normalt vil en positiv tirsdag i Europa og USA slå ut i en god dag på Oslo Børs onsdag.

Tirsdag sluttet 30 av selskapene som utgjør hovedindeksen med nedgang, 26 med oppgang og fire forble uendret.

Tirsdagens vinner var farmasiselskapet Algeta som kom med positive nyheter om muligheten for godkjenning i USA. Også solselskapet Rec steg kraftig etter mange tunge dager tidligere i måneden. Årsaken er trolig en sterk økning i prisen på silisium.

Mot slutten av dagen meldte Norwegian til markedet at selskapet forlater Moss og Rygge for godt. Det hjalp lite for markedets vurdering av selskapet, som fikk en nedgang på 0,28 prosent. (©NTB)