Mange arbeidsulykker

Vi vet ikke årsaken, men det har vært mange arbeidsulykker etter ferien. Dessverre har også liv gått tapt. Det er kjent fra før at ulykkesfrekvensen gjerne stiger like etter ferier. Det gjelder derfor å være på vakt. For vår del vil vi anbefale å gjøre som Skanska.

På vegvesen.no er det lagt ut en sak om at Skanskas mannskap på Strindheimstunnelen i Trondheim har HMS på timeplanen hver dag.

HMS-kampanjen Skanska har valgt å kjøre for sine ansatte nå heter “Ta To”.

- Det vil si at vi oppfordrer alle til å ta to minutter før arbeidsdagen starter for fullt til å tenke over hvilke farer man kan bli utsatt for og hvordan man skal utføre jobben sin på en sikker måte, forteller HMS-rådgiver i Skanska Jo Furunes.

Han har tatt med seg HMS-koordinator i Statens vegvesen Helen Feragen for å snakke med mannskapet om de hadde tenkt litt ekstra over sin egen sikkerhet på morgenkvisten. Byggherren har en jobb med å passe på at reglene for HMS blir fulgt og det er utelukkende positivt at entreprenøren kjører HMS- kampanjer for sine ansatte.

Vi synes dette er et prisverdig initiativ. Det skal så lite til for å sikre seg og omgivelsene. Gjør man ikke det kan det fort oppstå farlige situasjoner.