Vil ha kandidater til Byggenæringens innovasjonspris

Under Bygg Reis Deg i oktober skal kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete og adm. direktør i Innovasjon Norge, Gunn Ovesen dele ut Byggenæringens Innovasjonspris.

På vegne av juryen utfordrer nå Ovesen byggenæringens aktører og andre som føler seg berettiget, til å komme med forslag på kandidater til prisen som gir vinneren et diplom og en inspirasjonssjekk på 25 000 kroner.

Kriteriene gir i følge Ovesen juryen stort spillerom:

- Prisen deles ut til en bedrift, organisasjon, etat eller person som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter eller tjenester samt nytenkning og verdiskapning til nytte for samfunnet og byggenæringen.

Trenger gode historier
- Byggenæringen strever med å få frem sine positive sider, fastslår juryens leder, Gunn Ovesen, - i forhold til andre bransjer har næringen mye å vinne på å få frem de gode historiene om verdiskaping og nytenkning. Med 300 000 ansatte og en omsetning på nærmere 300 milliarder kroner spiller byggenæringen en betydelig rolle i utviklingen av det norske samfunnet. Innovasjonsprisen er en unik mulighet til å få frem de positive sidene i hele verdikjeden, fremholder Ovesen.

Bygg Reis Deg tok initiativet
- Fra vår side er intensjonen med prisen å sette fokus på innovasjon og nytenkning som et middel for å effektivisere byggeprosessen og styrke samhandlingen mellom aktørene i verdikjeden, sier adm. direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS.

- Jeg ser frem til å følge juryens arbeid og er helt sikker på at vi vil få frem gode og representative kandidater. 19. oktober under åpningskonferansen til Bygg Reis Deg presenteres prisvinneren.

Forslag til kandidater med en kort begrunnelse, kan sendes til sekretariatet, brd@byggreisdeg.no, (mrk Innovasjonsprisen) innen 12. september 2011.