Erna Solberg besøker Barnas byggeskole

Partileder Erna Solberg (Høyre) besøker 10. august Barnas byggeskole på Sollerud gård i Oslo. NCC arrangerer Barnas Byggeskole for 6. gang og Solberg får under besøket et innblikk i det arbeidet NCC gjør for å rekruttere folk til BA-fagene.

Målet med barnas byggeskole er å gjøre barn og unge interessert i bygg- og anleggsfaget og med det skape interesse for bygg- og anleggsbransjen.

– Vi vil vise Erna Solberg den gleden og gløden de unge har når de får lov til å bygge og skape. Vår erfaring er at barna får interessen for byggfag gjennom praktisk erfaring og vi tror at vi gjennom Barnas byggeskole bidrar til økt interesse for faget og på sikt økt rekruttering til BA-bransjen, sier prosjektleder for Barnas byggeskole i Oslo, Trude Wetaas

Byggenæringens Landsforening (BNL) er begeistret for det arbeidet NCC gjør med Barnas byggeskole og mener tiltaket er et godt eksempel på rekrutteringsinitiativ fra bygg- og anleggsbransjen.

– Skal byggenæringen kunne møte samfunnets behov og levere rett kvalitet til riktig tid og riktig pris, må næringen rekruttere tilstrekkelig mange ansatte med riktig kompetanse. Flere må rekrutteres inn til utdanningene, sier Jørgen Leegaard, Direktør for Kompetansepolitikk, utdanning og rekruttering i Byggenæringens Landsforening.