Fellesferien er over

Mandag er hverdagen tilbake for svært mange nordmenn. Mange er nok spent på hva denne mandagen kan bringe – både når det gjelder arbeidsreiser og hva som skjer på børsen. Oslo S har vært stengt i seks uker – og forhåpentligvis vil utbedringene føre til at togene igjen kommer i rute. Men man må nok regne med at det blir litt kaos denne mandagen.

I løpet av seks uker har Jernbaneverket gjort unna arbeid som det ellers ville tatt 18 måneder å utbedre. Det var mulig i og med at all togtrafikk gjennom Oslotunnelen og på Oslo S ble stanset. 250 personer fra 13 ulike firmaer har jobbet døgnet rundt med oppgraderingsarbeidet i sommer. 2 500 små og store arbeidsoperasjoner er gjennomført.

Arbeidet med det såkalte Osloprosjektet, som har en totalkostnad på 1,6 milliarder kroner, er ikke ferdig før neste sommer. Prosjektet tar ingen pause. Allerede tirsdag fortsetter arbeidet.

Det som mange ellers er opptatt av er selvsagt børsuroen. Kursene faller – og i løpet av den siste uke er enorme formuer blitt borte. Mange frykter en ny nedgang mandag. Forhåpentligvis vil man komme seg gjennom også denne krisen. Men dette viser hvor usikker verden er.