Imponert over BE-søkerne

Stabsdirektør Gustav Pillgram Larsen trodde det skulle bli tøft å få tak i kvalifiserte medarbeidere til Statens bygningstekniske etats etablering på Gjøvik. Der tok han kraftig feil.

Det var i november i fjor Statens bygningstekniske etat (BE) fikk beskjeden om at en tredjedel av virksomheten måtte flyttes fra Oslo til Gjøvik. Ikke uventet ble svært få av de ansatte med på flyttelasset og BE har derfor måttet søke etter en rekke medarbeidere til det nye kontoret. Stabsdirektør Gustav Pillgram Larsen innrømmer at han på forhånd så relativt svart på ansettelsesprosessen, men han erkjenner nå at dette har gått over all forventning.

- Vi fikk inn 130 søknader og har nå sendt ut tilbud til de 11 første. Jeg er imponert over kvalifikasjonene til søkermassen, sier Pillgram Larsen, som også er veldig fornøyd med at de har ansatt Steinar Fretheim fra Skanska som avdelingsdirektør på Gjøvik.

Pillgram Larsen forteller at Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon (NITO) i vår var på banen og sa at det var umulig å få ansatt ingeniører til offentlige stillinger på Gøvik. Også NITO tok kraftig feil.

- Det er ikke godt og si hvorfor vi såpass enkelt har fått tak i både sivilingeniører og ingeniører, men jeg tror faktisk det var på tide med noen statlige arbeidsplasser på Gjøvik og det ser ut som det vi driver med er etterspurt, sier BEs stabsdirektør.

Han legger til at det er stor variasjon i bakgrunnen til søkerne, de kommer fra både privat næringsliv og fra det offentlige og er i stor grad bosatt i Mjøsområdet.

BE skal ansette til sammen 17-18 medarbeidere før de har fult lag på Gjøvik

Les mer om flytteprosessen i Byggeindustrien nummer 9.