Nytt regjeringskvartal 100 mill dyrere

Det nye regjeringskvartalet R6 i Oslo sentrum skulle koste 296 millioner kroner. Prisen økte til 1 milliard kroner, og nå foreligger det en sprekk på ytterligere 100 millioner kroner.

Stortinget vedtok i statsbudsjettet for 2008 å starte byggingen. Statsbygg hadde først prisfestet prosjektet til 296 millioner kroner. Kostnadsrammen har blitt stadig utvidet, og selv med en ramme på nesten 1 milliard kroner ber nå Statsbygg om 100 millioner kroner ekstra, melder NRK.

Prosjektet har ikke utviklet seg etter planen på grunn av kostnadssprekk, forsinkelser, dårlige arkitekttegninger og forarbeid, et stort antall ekstraregninger til entreprenører, uenighet og rot i prosjektet.

– Prosessen har vært utfordrende og vi har hatt avvik. Noen av dem har vi tatt inn, men en del koster oss penger, sier prosjektleder Steinar Støre.

Arkitektkontoret som laget tegningene består av to ansatte. Selskapet vil ikke uttale seg om saken, og sier at kontoret ikke lenger har oppdraget fordi avtalen ble avsluttet som følge av faglig uenighet.

Støre innrømmer at kvalitetssikringen burde ha blitt prioritert bedre.

– Vi har nok lært og skulle ønske at vi brukte mer penger på å kvalitetssikre arbeidet, sier prosjektlederen.