Linjer i landskapet - Kraftoverføringens kulturminner

Fredag 27. mai åpnet utstillingen "Linjer i landskapet - Kraftoverføringens kulturminner" på Norsk Skogmuseum i Elverum. Utstillingen presenterer historien til en av de viktigste bærebjelkene i vårt moderne velferdssamfunn: overføringssystemene for elektrisitet.

Fra kraftoverføringens pionertid på slutten av 1800-tallet og frem til vår tid, er reist mange bygninger og anlegg som har blitt verdifulle kulturminner. Utstillingen gir et innblikk i norsk kraftoverføringshistorie og dens anlegg. Her presenteres også miljøutfordringene og ledningsbyggerkulturen.

Utstillingen er basert på prosjektet "Kraftoverføringens kulturminner", som ble lansert i bokform i desember 2010. Boka dokumenterer og formidler norsk kraftoverføringshistorie, og presenterer i alt 24 kraftledninger og 19 transformatorstasjoner som er kulturhistorisk verdifulle.

Utstillingen er produsert av NVEs Museumsordning, som er et samarbeid mellom Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum, Norsk Skogmuseum og Norges vassdrags- og energidirektorat.

"Linjer i landskapet - Kraftoverføringens kulturminner" vil stå på museet hele sommersesongen 2011.