Takservice er trønderske kretsmestere

Takservice AS stakk av med seieren i historiens første trønderske kretsmesterskap i taktekking.

Arrangementet gikk av stabelen 20. mai i Trondheim i regi av MesterTak Trondheim og Takforum Trøndelag.

Medlemmer av Takforum Trøndelag stilte med hvert sitt tekkelag på tre taktekkere. En med fagbrev, en fagarbeider og en hjelpemann og hvert lag fikk 1,5 time på oppgaven som var lik for alle lag og bestod av tekking av PVC folie og tekking med Asfalt takmembran.

Laget som leverte best kvalitet innenfor tidsfristen og stakk av med seierne var Takservice.  Dermed får firmaet gleden av å være ansvarlig for arrangementet i 2012.

Deltakerne var i tillegg lag fra MesterTak Trondheim, Protan Tak, Icopaltak og Trondheim Tak.

Målet med konkurransen var å skape blest om faget å få ungdommer til å satse på en karriere som taktekker. Trønderne får skryt for å være flinke til å rekruttere ungdom til taktekkerfaget.

- I Trøndelag satser bedriftene på å få inn lærlinger og samarbeidet mellom aktørene bærer frukter, sier Anne Madsen, daglig leder av Takentreprenørenes forening til adressa.no/tv.

Hun mener denne type arrangement bør være til etterfølgelse også i andre deler av landet for å sette fokus på rekruttering. Så gjenstår det å se om noen tar stafettpinnen etter driftige trøndere.

I Trondheim kommer det nå inn 8 lærlinger innen taktekkerfaget årlig.

- Vi ønsker på sikt å ta inn nærmere 10 lærlinger hvert år, Lisbeth Schjedle, leder for Opplæringskontoret for blikk, tak og ventilasjon i Trondheim. 

Schjelde takker Jørn Sandvik fra MesterTak Trondheim AS og hans gode hjelpere fra Takforum Trøndelag for et vel gjennomført arrangement.

- Vi har fått svært god tilbakemelding. Dette har vært ypperlig PR for taktekkerfaget, sier hun.

Se videoinnslag fra adressa.no/tv her.