Lambdaprisen til Bengt Gunnar Michalsen

Isolasjonsprodusentenes Forening (IPF) tildeler årets Lambdapris til Bengt Gunnar Michalsen.

- I år var Bengt Gunnar Michalsen et naturlig og godt valg, forteller Torkel Wæringsaasen, styremedlem i IPF. Michalsen har bakgrunn som arkitekt og har i flere år vært kjent for sitt store engasjement og genuine interesse for å utvikle bygninger med lavest mulig energiforbruk. Han har helt siden introduksjonen av passiv-husbegrepet i Norge hatt en ledende rolle i utviklingen av nyskapende og energieffektive løsninger. Michalsen står dessuten bak flere av de aller første passivhusprosjektene som ble realisert i Norge. Prisvinneren driver i dag et arkitektfirma på Sørlandet og er også engasjert i eiendomsutvikling- og entreprenørvirksomhet.

- I juryens begrunnelse heter det blant annet at prisvinneren er levende opptatt av innovative og energisparende løsninger, sier Wæringsaasen som fortsetter: - Årets prisvinner tilfredstiller fullt ut de kriterier som ligger til grunn for utdelingen av Lambdaprisen. Bengt Gunnar Michalsen er en mye brukt rådgiver innen privat og kommunal sektor, han er en etterspurt foredragsholder og en verdifull bidragsyter i den offentlige debatten.

Lambdaprisen har så langt vært delt ut tre år på rad og IPF mottar gjerne forslag på aktuelle kandidater. - Vi er svært glade for at den store oppmerksomheten omkring miljø og energibruk ser ut til å fortsette med uforminsket styrke. Derfor håper vi at det også i årene som kommer vil være mulig å finne verdige prisvinnere, avslutter IPFs styremedlem.

I en kommentar fra prisvinner Bengt Gunnar Michalsen forteller han at det var svært overraskende og gledelig å motta Lambdaprisen.

- Å få en slik pris er selvfølgelig stor stas, for oppmerksomheten rundt prisen er med på å øke fokuset på spørsmål om energiforbruk og klimagassutslipp, sier den blide sørlendingen.

- Markedet er virkelig i ferd med å få opp øynene for disse viktige problemstillingene og ethvert bidrag i så måte er svært positivt, er prisvinnerens siste ord i denne omgang. Men det er helt sikkert ikke siste gang vi hører fra den engasjerte pioneren fra Grimstad.