Historisk Entra-verdi

Markedsverdien på Entra Eiendoms eiendomsportefølje er den høyeste noensinne, og resultatet før skatt økte betydelig fra første kvartal i fjor.

- Entra hadde et godt første kvartal. Eiendomsporteføljens markedsverdi økte til 22 milliarder kroner. Det er et historisk høyt nivå, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra Eiendom.

Mens Entras leieinntekter på 359,7 millioner kroner i første kvartal 2011 er på samme nivå som i tilsvarende periode i fjor (361,5 millioner), økte resultat før skatt til 484,1 millioner kroner fra 274,6 millioner. Resultatøkningen skyldes i hovedsak verdiøkning på investeringseiendommene og at verdireduksjon i selskapets finansielle instrumenter ga positiv resultateffekt. Bortfall av inntekter og kostnader fra boligsalg i datterselskapet Ribekk AS (tidligere Optimo) resulterte i et noe lavere driftsresultat. Entras driftsresultatet ble 256,1 millioner kroner, sammenlignet med 273,1 millioner i første kvartal 2010.

- Anslagene for veksten i norsk økonomi er positive, og det er ventet at oppgangen fortsetter gjennom 2011. Kontorledigheten ventes å gå ned som følge av økt bemanning og planer for fremtidig vekst. Leieprisene ventes å stige noe som følge av økt etterspørsel. Det vil særlig gjelde moderne lokaler med attraktiv beliggenhet. Utleiegraden i Entras portefølje forventes å stige noe i 2011, sier Kyrre Olaf Johansen.

I første kvartal hadde Entra en gjennomsnittlig utleiegrad på 94,6 prosent, og vektet gjenværende leietid for leiekontraktene var på 10,6 år.

Entra inngikk nye kontrakter på 7.655 kvadratmeter og reforhandlet leiekontrakter på 6.936 kvadratmeter i første kvartal 2011.