SFS intec lanserer Sol-F og Sol-R

SFS intec presenterer de to produktsystemene SOL-F og SOL-R for festing av solcellepaneler.

SOL-F er en komplett pakke med festesystem, boreverktøy og måleverktøy for sikker, fleksibel og rask forankring av monteringskonstruksjoner og bæreprofiler for solcellepaneler på flate tak. Systemet har en vanntett klemflenskonstruksjon, spesialutviklede overtrekkssikre fester og rustfrie materialer. I tillegg oppnås en høy statisk sikkerhet helt uten tilleggsbelastning. Et enkelt og brukervennlig verktøy brukes til å beregne nødvendig antall festepunkter.

En ytterligere fordel ved SOL-F-løsningen er den høye fleksibiliteten. Den kan tilpasses alle isolasjonstykkelser og egner seg også for isolasjon med fall.

Systemet er egnet for både nybygging, sanering og modernisering av solcellepaneler. Raskt arbeid er viktig på enhver byggeplass. Derfor er SOL-F-systemet både enkelt og raskt å montere. Det er blant annet ikke nødvendig å lage noen åpning i det bærende underlaget eller dampsperren. Monteringsforberedelsene går raskt med det effektive boreverktøyet, og ettersom ytterligere sammensveising av takbelegget ikke er nødvendig, reduseres monteringstiden til et minimum.

Det nye systemet SOL-R er utviklet spesielt for montering av solcellepaneler på industritak. Det er et sikkert, fleksibelt og effektivt festesystem for profesjonelle brukere.

SOL-R gir en enkel og sikker montering takket være overtrekkssikre SDK-fester. Systemet gir en solid konstruksjon og enestående sikkerhet ettersom det består av UV-bestandig og rustfri høyteknologisk plast. Takket være bred tetning og spedcaps-teknologi, som gir ekstra tetning og forhindrer tilbakedreining, er SOL-R et garantert tett system.

Fleksibilitet er høyt prioritert også i SOL-R-systemet. SOL-R passer alltid uavhengig av ytterskallets geometri, underlaget eller om det dreier seg om nybygging eller sanering. Fleksibel høydejustering jevner ut ujevne takflater og sørger for helt plan montering av solcellepanelene. Den dreibare forankringsplaten muliggjør sidemontering av aluminiumsprofilene og dermed enkel tilgang ved etterfølgende montering. Fleksibiliteten kommer heller ikke til kort ved valg av fester: Du kan feste sentrert for å overføre kreftene til underkonstruksjonen (for sandwichelementer), med overtrekkssikre SDK-fester (for metallprofiler) eller med nagler.

SOL-R er ikke fremstilt av metall, men av høyteknologisk plast. Materialet er utviklet spesielt for bruksområder med harde værpåkjenninger og ekstreme belastninger og har høy bestandighet mot støt, vibrasjoner, varme, kulde, salt, bensin, olje osv.