BT med samlet oversikt over de siste ti års trafikkulykker

Bergens Tidende håper å få hjelp av leserne til å finne gode trafikksaker når de samler alle trafikkulykker de siste ti årene i et interaktivt nettkart.

Totalt 11.440 ulykker, med mulighet for sortering etter blant annet strekning, kjøretøy, alvorlighetsgrad og føreforhold, er lagt inn i databasen Døden på veiene.

BT er den første avisa som har fått tilgang til Statens vegvesens samlede ulykkesstatistikk. Både besøkstall og tilbakemeldinger har vært godt den første uka, forteller nyhetsleder Tor Olav Mørseth.

– Prosjektet startet i nettutviklermiljøet vårt, som ville se hva man kunne gjøre av journalistikk på store datamengder. Vi vil involvere leserne, slik at de kan tipse oss om konkrete strekninger eller andre saker vi bør se nærmere på, sier han til NTB.

Hovedfokuset til avisa blir Vestlandet, men databasen dekker hele landet. Både de andre Media Norge-avisene og andre norske medier vil, helt eller delvis, få mulighet til å bygge inn karttjenesten på nett.

– En så stor database har vi ikke sjans til å gå gjennom selv, men vi har allerede fått mange tips fra leserne.

Basert på kriteriene som legges til grunn, er det tre veier som topper den dystre ulykkesstatistikken. E6 har, naturlig nok, flest dødsfall og skadde totalt. E18 har flest ulykker per kilometer vei, mens riksvei 3 har flest døde per ulykke de siste ti årene.