Omsetningen i byggevarekjedene økte

Omsetningen i de byggevarekjedene som inngår i HSHs månedsstatistikk viste en økning på 4,5 prosent i hele 2010 sammenlignet med fjoråret. Det var sterkere vekst i proffmarkedet enn i privatmarkedet.

Veksttakten i byggevarehandelen har økt gjennom året. I første halvår 2010 var veksten på 3,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, mens veksten i andre halvår økte til 5,6 prosent. Gjennom hele året har det vært proffmarkedet som har bidratt mest til den positive utviklingen. I 2010 økte proffomsetningen med 5,2 prosent, mens privatmarkedet økte med 3,8 prosent.

Desember er normalt en måned med moderat omsetning i byggevarehandelen. I år økte omsetningen med 3,0 prosent sammenlignet med samme desember i fjor. Omsetningen i desember var 1 549 millioner kroner, mot 1 533 millioner kroner samme måned i fjor.

HSHs månedsstatistikk for byggevarehandelen baserer seg på omsetningstallene for syv av de største byggevarekjedene i Norge. Statistikken omfatter ca. 70 prosent av omsetningen i kjedetilknyttede byggevareutsalg.

I februar 2011 vil HSH offentliggjøre statistikk og anslag for den totale byggevareomsetning i Norge i 2010.