Seks prekvalifisert til Arkeologisk museuem

Seks søkere har blitt prekvalifisert til den begrensede plan- og designkonkurransen for utvidelse av Arkeologisk museum i Stavanger. Konkurransen starter i januar 2011.

Arkeologisk museum som er en del av Universitetet i Stavanger, har behov for å utvide utstillingskapasiteten, utvide og oppgradere magasinene og øke kvaliteten på formidlingstilbudet.

5 000 kvadratmeter
- Kulturdepartementet har derfor gitt Statsbygg i oppdrag å planlegge, frem til forprosjekt, et tilbygg som vil bli i underkant av 5.000 kvadratmeter. Med utgangspunkt i dette skal Statsbygg gjennomføre en begrenset plan- og designkonkurranse for rådgivergrupper bestående av arkitekt, landskapsarkitekt og rådgivende ingeniører innen bygg, varme/ventilasjon/sanitær og elektro, sier prosjektleder i Statsbygg, Jan Fagerheim.

Seks prekvalifiserte
På basis av utlyst kvalifikasjonsgrunnlag har Statsbygg innstilt seks grupper til å delta i plan- og designkonkurransen:

* Various Architects AS m/ rådgivergruppe

* Tupelo Arkitektur AS / Narud Stokke Wiig AS m/ rådgivergruppe

* Schmidt Hammer Lassen / Lund + Slaato m/ rådgivergruppe

* Rambøll Norge Arkitektur og plan / JAJA Architects m/ rådgivergruppe

* Askim/Lantto Arkitektur og Plan / Asplan Viak AS m/ rådgivergruppe

* Arkitektfirmaet C.F. Møller Norge AS m/ rådgivergruppe

Konkurranse med forhandlinger
Plan- og designkonkurransen starter i januar, og juryeringen vil bli gjennomført i april og mai 2011. Hver av de kvalifiserte gruppene vil få et honorar på 200.000 kroner. Juryen skal kåre minst to og inntil fire vinnerutkast. Statsbygg vil deretter invitere deltakerne som har levert vinnerutkast til forhandlinger med sikte på inngåelse av kontrakt om prosjektering.

Prosjektet omfatter hovedsakelig et tilbygg langs Peder Klows gate, men det vil også være nødvendig med endringer innenfor eksisterende bygningsmasse. Fire bygninger er planlagt revet når en starter opp med byggingen.