HENT bygger Bærum Idrettspark

HENT AS har vunnet konseptkonkurransen og skrevet kontrakt med Bærum kommune om oppføring av ny innendørs flerbruksarena kalt Bærum Idrettspark. Oppdraget er en totalentreprise som omfatter av 15.000 m2, og kontraktssummen er 213 millioner kroner.

Flerbruksarenaen vil bestå av tre haller, en friidrettshatt, en fotballhall, en flerbrukshall og et mellombygg med fellesarealer. Friidrettshallen vil være på 7000 m2 og inneholde fasiliteter for de fleste friidrettsgrener samt tribuner for 1000 personer. Fotballhallen vil være tilpasset 7-er fotball og vil ha et areal på 3400 m2. Flerbrukshallen vil være tilrettelagt for bl. a basketball, håndball, volleyball, innebandy og tennis, det vil være tribuneplasser for 500 personer og totalt areal vil være 1700 m2. Mellombygget vil inneholde publikumsarealer, styrkerom, garderober samt tekniske rom.

Ved utformingen av Bærum idrettspark har det blitt vektlagt å sikre riktig funksjonalitet i kombinasjon med et estetisk riktig utrykk. Bærum kommune har ønsket fokus på lavt energiforbruk og lave levetidskostnader, noe som er blitt hensyntatt i utviklingen av prosjektet.

- Prosjektet er et resultat av et tett samarbeid mellom HENT, Dyrø og Moen AS Arkitekter og Rambøll AS som også vil følge prosjektet videre. Oppstart av prosjekteringen er allerede i gang, mens bygningsarbeidene vil starte i september 2011,sier Knut Alstad, markedsdirektør i HENT AS.