Hyttebutikken får ny eneeier

Hyttebutikkens grunnlegger, Bjørn Monsbakken (56) selger nå sitt livsverk til selskapets mangeårige markedssjef, Bård Børresen (40). Samtidig planlegger den landsomfattende kjeden for kraftig ekspansjon.

– Eierskiftet har ligget i kortene en god stund, sier Børresen som fra årsskiftet blir daglig leder i Hyttebutikken. Men Monsbakken forsvinner ikke helt ut av manesjen. Han kommer til å jobbe side om side med Børresen for å utvikle Hyttebutikken i ytterligere fem år. Så tenker han å trekke seg ut.

Hyttebutikken startet med én butikk i Sandvika og syv forhandlere rundt om på Østlandet for femten år siden. Fra oppstartsåret 1995 til toppåret 2007 økte omsetningen fra 3,2 mill. til 72 mill. kroner.

- Vi fikk som mange andre en trøkk i finanskrisa, og noen leverandørproblemer gjorde det også vanskelig for oss i tida etter. Nå er vi på skinner igjen med fem egeneide butikker og 42 franchisetakere som arbeider under Hyttebutikkens varemerke. 2010 ble et godt driftsår, og for de kommende årene har vi lagt aggressive planer. I 2013 skal vi ha økt omsetningen til rundt 80 mill. kroner, sier Børresen . Han begynte i Hyttebutikken som markedssjef ett år etter oppstarten.

Tilveksten i antall butikker blir merkbar allerede i 2011. Da vil ytterligere elleve forretninger montere Hyttebutikkens logo på fasaden. Noen av forretningene vil være egeneide, de fleste franchisebaserte.

- Jeg er glad for å få være den som nå skal føre Hyttebutikken videre. Bjørn og jeg har hatt et utmerket samarbeid i alle disse årene, og jeg er veldig fornøyd med at han blir med enda noen år, sier Børresen.

- Hvordan er det å selge livsverket sitt, Monsbakken?

- Det går greit. Jeg har ønske om å trappe litt ned, og Bård og jeg har hatt dette eierskiftet i våre planer i lang tid, sier Monsbakken.