Reinertsen risikerer tap på 43 millioner

Entreprenøren Reinertsen kan gå på en smell på 43 millioner i forbindelse med konkursen til medie- og eiendomsinvestoren Terje Roll Danielsens.

Roll Danielsen gruppen eide det ærverdige Residence-kvartalet som ligger ved Trondheims torg. Bygget ble nylig totalrenovert av Reinertsen AS uten at sluttregning er gjort opp.

– Reinertsen skal ha fått betalt underveis, men har ikke mottatt noen sluttoppgjør. Kravet på 43 millioner uten moms er uprioritert og uten sikkerhet, opplyser bostyrer og advokat Nils Harald Risberg i Vogt & Wiig til Dagens Næringsliv.

– Finnes det ikke frie midler i boet, kan Reinertsen gå på et tap. Dette er ting vi foreløpig ikke har oversikt over, fremholder han overfor avisen.

Daglig leder Erik Reime Reinertsen i Reinertsen AS ønsker foreløpig ikke å kommenterer selskapets krav til konkursboet overfor Dagens Næringsliv.

Drøyt to uker før fordringsfristen går ut, har kravene i boet allerede passert 800 millioner kroner. Det er fem banker som har lånt ut penger til Roll Danielsen Gruppen. Kravene fra bankene er på totalt 767 millioner kroner hvorav alt er pantsikret.

Reinertsen AS omsatte i fjor for 3,13 milliarder kroner og var nummer seks på Byggeindustriens rankingliste over de 100 største i bygg og anlegg. Resultatet var på 89,2 millioner som ga en resultatmargin på 2,9 prosent.