Acta-kunder selger eiendommer

Selskap som eies av kunder i Finanshuset Acta selger om lag 11.100 leiligheter i Sverige for i overkant av 7 milliarder svenske kroner.

Kjøper er Willhem AB, som er et nyetablert eiendomsselskap hvis strategi er å investere i svenske utleieboliger. Kjøper eies av Första AP-fonden (AP1), ett av Sveriges største pensjonsfond.

På tross av finanskrisen har Boligutleie Holding I AS og Hyresfastigheter Holding I AB som ble etablert i 2003 hatt en meget god avkastning i investeringsperioden. Samlet har kundene fått en gevinst på ca. 1,3 milliarder svenske kroner.

- Sammenlignet med tilsvarende eiendomsinvesteringer i samme periode er dette en avkastning vi er stolte av å levere til våre kunder. Transaksjonen viser også at omsetningen i annenhåndsmarkedet for eiendom er i ferd med å ta seg opp, sier konsernsjef i Finanshuset Acta Geir Inge Solberg.

Acta Markets har, sammen med andre, vært rådgiver i transaksjonen. Acta er godt fornøyd med å delta som rådgiver i denne transaksjonen og at vår satsing på å bli et fullverdig finanshus har gitt resultater, sier Solberg.

Salget som forutsetter godkjennelse i ekstraordinære generalforsamlinger før nyttår i de respektive eiendomsselskapene, vil i utgangspunktet medføre en reduksjon i kundemidler under forvaltning i Finanshuset Acta på i underkant av 6 milliarder norske kroner. Konsernet forventer imidlertid at mange fornøyde kunder velger å reinvestere deler av egenkapitalen i andre investeringsprodukter gjennom Finanshuset Acta. Etter salget vil Actas kunder ha investert over 64 milliarder norske kroner gjennom Finanshuset Acta, hvorav 39 milliarder norske kroner i eiendomsporteføljer.