Nordmenn gode på banksparing

I Norge sparer 59 prosent av folket i banken. Det er den høyeste andelen i de nordiske land, går det fram av en undersøkelse.

I Sverige svarer 55 prosent at de sparer i bank. I Danmark er tallet 51 prosent mens Finland ligger på bunnen med 44 prosent. Undersøkelsen er utført av TNS Gallup for meglerselskapet Nordnet, og omfatter 4.000 spurte i de fire landene.

Svenskene er best på fondssparing. 43 prosent bruker denne spareformen mot 20 prosent i Norge og bare 4 prosent i Danmark.

I Norge svarer 41 prosent at de regelmessig betaler ned på boliglån mens tallet er 36 prosent i Sverige. I Danmark er det 32 prosent som betaler ned boliggjeld mens Finland også her ligger lavest med 30 prosent.

De som er intervjuet, har også fått spørsmål om hvor mye de har i økonomisk reserver for å klare en uventet utgift. Også her kommer Norge best ut. Her i landet er det 16 prosent som sier de har en reserve på mindre enn 5.000 kroner. I Finland er det hele 28 prosent som ville få problemer med en uventet utgift over dette beløpet.

Omvendt er det mange som har mye penger i bakhånd. I Norge sier 31 prosent av mennene og 29 prosent av kvinnene at de har 100.000 kroner eller mer til å dekke en uventet utgift. Prosentandelen med så mye penger er enda litt høyere i Sverige, mens 23 prosent av mennene og 17 prosent av kvinnene i Finland sier de klarer en uventet utgift på over 100.000 kroner.