Forenklet skisseprosjekt på Kunsthøgskolen

Statsbygg har fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet å utarbeide et forenkelt skisseprosjekt for nybygget til Kunsthøgskolen i Bergen.

Det ble i 2005 avholdt en internasjonal plan- og designkonkurranse for et nytt bygg for Kunsthøgskolen i Bergen. Konkurransen ble vunnet av Snøhetta. Prosjektet har imidlertid ikke latt seg gjennomføre innenfor de forventende økonomiske rammene fra departementet.

Redusere kostnadene
I 2010 har Statsbygg, Snøhetta og Kunsthøgskolen i samarbeid sett på mulighetene for innstramminger og bearbeidelse av prosjektet. Målet var å redusere de opprinnelige kostnadene med 15-20 prosent, slik at det var mulig å arbeide videre med prosjektet uten lenger å være avhengig av ekstern finansiering.

Oppsummeringen av arbeidet har blitt lagt frem for Kunnskapsdepartementet som har gitt grønt lys for å jobbe med et forenklet skisseprosjekt.

Funksjonelt bygg
- Statsbygg er glad for å være i gang igjen med prosjektering av Kunsthøgskolen i Bergen. Samarbeidet med Kunsthøgskolen, Snøhetta, rådgivende ingeniører og Kunnskapsdepartementet gjennom bearbeidelsen av prosjektet gir grunn til optimisme. Brukerne ved Kunsthøgskolen vil få et funksjonelt bygg med en arkitektur som vil prege bydelen Nedre Møllenda,sier avdelingsdirektør Lars Hoberg i Statsbygg.