Rolf Thorsen gir seg som ropresident

Rolf Thorsen trekker seg som president i Norges Roforbund etter ti år. Nå overlater han styringen til Erling Storm fra Oslo.

Aftenposten skriver at Thorsen gikk rett fra rollen som toppidrettsutøver til idrettspolitiker etter tre VM-gull og to OL-sølv. Han var først med på å starte og lede Utøverkomiteen, og deretter ble han valgt til nestformann i roforbundet.

Han ble valgt til president i 2000, men nå er en epoke over, og på tinget i Hamar til helgen er Christiania Roklubs Erling Storm innstilt som ny president. Alt tyder på at han blir valgt.

– Thorsen er en av dem som har 25 timer i døgnet, sier generalsekretær Trond Arne Gjone til Aftenposten. Han mener den tidligere topproeren fra Horten har lagt ned et uvurderlig arbeide for rosporten.

Det er liten tvil om at Thorsen har ledet roforbundet på en forbilledlig måte, og mange mener at han vil være en god kandidat til å bli president i Norges Idrettsforbund, men Thorsen sier til Aftenposten at han ikke har noen planer om å ta opp kampen mot Tove Paule.

– Nei, på kort sikt er jeg ikke aktuell for et slikt verv. På lengre sikt er det vanskelig å si, sier Thorsen.