Skanska vant sørsamisk senter

Skanska Norge AS, region Midt-Norge, har vunnet den åpne anbudskonkurransen om å være samspillsentreprenør for det sørsamiske kultursenteret Saemien Sijte på Snåsa.

Samspillkontrakten er signert, og arbeidet med å utarbeide forprosjektet settes i gang umiddelbart.

Saemien Sijtes nåværende lokaler har blitt for små og uhensiktsmessige, og det er derfor besluttet at det skal bygges et nytt bygg på Horjemstangen ved Snåsavatnet. Prosjektet er på 3000 kvadratmeter. Det skal inneholde lokaler til utstilling, butikk, bibliotek, verksteder, auditorium, kafé og administrative funksjoner. Foruten stiftelsen Saemien Sijte, skal også Sametinget, Reindriftsforvaltningen og Snåsa kommune har kontorer i bygget. Saemien Sijte skal være et møte- og samlingssted med formål å styrke sørsamisk identitet, språk, kultur og fellesskap.

Samspill
- Sammen med Statsbygg har prosjekteringsgruppen, bestående av SQ Arquitectos og Asplan Viak AS, utarbeidet et skisseprosjekt. Dette lå til grunn for inngåelse av samspillkontrakt, forteller prosjektleder Ingrid Egeberg.

- Nå skal vi i gang med forprosjektet. Når forprosjektet er ferdig skal det godkjennes i Finansdepartementet og regjeringen. Etter godkjenning kan vi gå i gang med detaljprosjektering og bygging. Hvis alt går etter planen, vil bygget stå klart i løpet av 2013.

5 tilbud
- Vi mottok 5 tilbud i konkurransen, der Skanska Norge AS altså ble innstilt som vinner med det økonomisk mest fordelaktige tilbudet, sier Egeberg.