34 søkere til Arkeologisk museum

Statsbygg har mottatt 34 søknader om å bli prekvalifisert til den begrensede plan- og designkonkurransen for utvidelse av museumskvartalet, Arkeologisk museum i Stavanger.

Arkeologisk museum er en del av Universitetet i Stavanger. Museet har behov for å utvide utstillingskapasiteten, utvide og oppgradere magasinene, samt å øke kvaliteten på formidlingstilbudet.

Fem-seks går videre
- Interessen er stor, og det er bra. Vi skal nå plukke ut fem-seks grupper som skal være med i plan- og designkonkurransen, og hver av deltakerne vil få et honorar på 200.000 kroner. Gruppene skal bestå av arkitekt, landskapsarkitekt og rådgivende ingeniører for bygg, VVS og elektro, forteller prosjektleder Jan Fagerheim.

Disse 34 har søkt for å bli blant de prekvalifisert til konkurransen.

Det er ventet at Statsbygg vil ta beslutning om hvilke grupper som blir prekvalifisert i slutten av oktober.

Plan- og designkonkurranse
Konkurransen vil bli avholdt høsten 2010/vinteren 2011. Statsbygg ønsker gjennom konkurransen å få belyst oppgaven bredt, og legger vekt på å invitere nyetablerte firma og deltakere som har særlig kompetanse innen;

* Museums-/utstillingsbygninger, herunder inneklima i magasiner og utstillingsarealer

* Formgivningsevne

* Erfaring med tilpasning til eksisterende anlegg og omgivelser

* Miljøkompetanse

* Kompetanse og erfaring innen sikkerhet

Nybygg og utvidelse
Arkeologisk museum har i dag et areal på 8 400 kvadratmeter. Det skal utvides mot Peter Klows gate med et nybygg på nærmere 5 000 kvadratmeter, og det skal bygges om noe i eksisterende lokaler. Nybygget er planlagt med fire plan over bakken og to under.

Kunnskapsdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å videreføre prosjekteringen av nytt formidlingsbygg ved museet.

- Vi er et skritt nærmere en realisering av et nytt formidlingsbygg, men det er foreløpig ikke bevilget penger til bygging, kun til prosjektering fram til skisseprosjekt, sier Jan Fagerheim.