Viktig workshop om betong

En rekke sentrale representanter fra byggenæringen er i dag samlet i NHOs konferansesenter i Oslo for å drøfte hvordan betong kan utvikle samfunnet.

Målet er å lage en rapport (Betong utvikler samfunnet)som kan bli et viktig verktøy for politikere og beslutningstakere.

Konferansen i dag er en naturlig videreføring av konklusjonene til RIFs ”State of the Nation”. Det var derfor naturlig at det nettopp var Liv Kari Hanssten i RIF som innledet til konferansen.

Audun Blegen i Veidekke fulgte opp når det gjelder infrastruktur/vei. Mens Kåre Elnan i Prognosesenteret tok for seg fremtidig boligbygging. Arne Skjelle i BNL/Byggevareindustrien ga en redegjørelse for hva byggenæringen gjør.

Jan Eldegard i byggutengrenser.no orienterte om prosjektets visjon og målsetting, mens Eirik Steine-Eriksen tok for seg prosjektinnholdet. Det er meningen at det skal legges frem en sluttrapport til sommeren neste år. Møteleder var Stein Tosterud i Unicon.

Workshopen ble avsluttet med en paneldebatt som ble ledet av Per Helge Pedersen i Byggeindustrien. Konferansen ble arrangert av Nosk Betongforening, byggutengrenser.no og Byggevareindustrien.