Peab i gang på Sjøhaven

Peab-prosjektet Sjøhaven i Trondheim har solgt så godt at spaden nylig kunne settes i jorden på småhustomten omtrent ti minutter fra sentrum av byen.

Primahus valgt som entreprenør

Primahus AS fra Stjørdal er valgt som entreprenør på Sjøhaven.

- Dette er en viktig kontrakt for oss, som strekker seg over relativt lang tid. Vi har erfaring fra liknende rekkehus, men dette blir likevel et spesielt og nyskapende småhusprosjekt, sier daglig leder Gabriel Bjørseth i Primahus, som er fornøyd med å ha blitt valgt som entreprenør.

Det er første gang Primahus samarbeider med Peab, og grunnarbeidene starter i disse dager. Selve byggingen begynner i midten av november.

- Fremdriften er tøff, vi skal være ferdige om ett år. Men dette skal vi klare, og vi gleder oss, sier Gabriel Bjørseth.

Primahus bygger blokkleiligheter, skoler, barnehager, offentlige bygg og næringsbygg. Nedslagsfeltet er Stjørdal og Trondheimsområdet.

Espen Agøy Hegge, leder av Byutviklingskomiteen i Trondheim kommune, tok det aller første spadestikket sammen med kjøper Karl Rune Greger og Stein Eriksen, adm dir i Peab Norge. Den regionale ledelsen i Husbanken, landskapsarkitekten, representanter fra entreprenøren Primahus, samt mange kjøpere, var til stede.

-Dere som står her i dag skjønner at det er nødt til å bli et flott prosjekt, sa adm dir i Peab Stein Eriksen. –Tomten er unik. Husene får flott utsikt utover fjorden, og prosjektet blir grønt og miljøvennlig, men samtidig sentrumsnært, sa Stein Eriksen.

Espen Agøy Hegge roste Peab for å ha utviklet et miljøvennlig og energiøkonomisk prosjekt. –Det er viktig for oss i Trondheim at Peab bygger på denne måten. Vi ønsker oss lavenergiprosjekter, fjernvarme, grønne lunger og universell utforming. Peab oppfyller på alle punkter, sa Hegge. –Vi ønsker å fortette i Trondheim istedenfor å utvide bygrensen, og vi håper på et fortsatt godt samarbeid med Peab også på andre tomter i Trondheim, sa Hegge.

Kunden som var valgt ut til å ta første spadestikk, Karl Rune Greger, har store forventninger til Sjøhaven. -Dette er det ideelle prosjektet for oss, som har tre barn. Her er det grønt og fint, men samtidig ligger det i byen. Det er ingen tilfeldighet at vi valgte å kjøpe på Sjøhaven. Prosjektet er miljøvennlig, det er energibesparende og har en topp moderne standard, sier kjøper Karl Rune Greger.

Prosjektet har pr i dag solgt 18 av 24 boliger i første byggetrinn. Sjøhaven er utviklet med tanke på barnefamilier, og er et havebykonsept anno 2010 som passer for den som vil bo sentralt, men samtidig ha en liten hageflekk og grønne områder å komme hjem til. Boligene i Sjøhaven er utviklet i samarbeid med Husbanken og vil bestå av arealeffektive boliger med en miljøvennlig profil, vannbåren varme og varmegjenvinning. De fleste boligene tilfredsstiller husbankens krav til lån. Sjøhaven omfatter fleksible boligtyper som kan innredes ved innflytting eller vokse i takt med kjøpernes behov og økonomiske forutsetninger.