Entra bygger om på Helsfyr

Skattedirektoratet har nylig inngått en langsiktig leieavtale på 25.000 kvm i Fredrik Selmers vei 4 i Oslo, og nå starter Entra Eiendom på en omfattende rehabilitering av bygget.

Skattedirektoratet har inngått avtale med Entra Eiendom om leie av 25.000 kvm kontorer over 15 år i Fredrik Selmers vei 4 på Bryn-Helsfyr i Oslo. Ifølge avtalen skal Skattedirektoratet og Skatteetatens IT- og servicepartner flytte inn i totalrehabiliterte kontorer i eiendommen i 2013. Entra skal bygge om eiendommen til effektive og miljøriktige lokaler. Det omfattende prosjektet, som ventes å gi hele området et visuelt løft, er nå under prosjektering og byggestart blir i 2011. Det er for tiden 10.000 kvm ledige arealer i prosjektet.

Områdelojalitet
– Etter en omfattende prosess, nøye vurderinger og tøffe forhandlinger, falt valget på Entra Eiendom og totalrehabiliterte lokaler i Fredrik Selmers vei, sa skattedirektør Svein Kristensen i forbindelse med kontraktsinngåelsen. – De nye lokalene vil gi oss attraktive og topp moderne arbeidsplasser med gode og effektive fellesarealer.

Skattedirektoratet, som har lang fartstid på Bryn-Helsfyr, er ikke alene om å relokalisere i samme område. En undersøkelse gjennomført tidligere i år viser en høy lojalitet blant leietakerne på Bryn-Helsfyr. Åtte av ti selskaper velger lokaler innenfor samme område når leieavtalene utløper.

Viktig miljøprosjekt
Fredrik Selmers vei 4 blir et moderne og miljøriktig bygg. Energibehovet skal dekkes ved fjernvarme og gjenvinning av overskuddsvarme fra datahall. Fasadene vil rehabiliteres og endres. Vinduene erstattes med nye lavenergivinduer, og bygget vil tilfredsstille klasse B etter Energilovens nye forskriftskrav. Eiendommen ble tegnet av arkitekt F.S. Platou AS og oppført i 1982. Bygget har i dag et totalareal på ca 32 000 kvadratmeter og består av fem relativt smale blokker.

LPO arkitekter AS og Entra har utarbeidet et skisseprosjekt som forvandler bygningsmassen til tidsriktige kontorlokaler, tilrettelagt for moderne arbeidsprosesser og med mer effektive arealer. Det bygges nye etasjer som binder de fem blokkene sammen og danner nye åpne kontorarealer. Totalarealet økes med rundt 4000 kvadratmeter. Ved å gjøre arbeidsplassene mye mer arealeffektive vil Skattedirektoratet ha mindre arealbehov enn i dag og benytte 70 prosent av bygget. Entra sørger for midlertidig husly for Skattedirektoratet og Skatteetatens IT- og servicepartner i lokaler på Tøyen.

– Viktig avtale
Leieavtalen er en viktig milepæl for Entra Eiendom, som med dette er sikret leietakere på 25.000 av totalt 35.000 kvm areal i det rehabiliterte bygget.

– Dette er en stor og viktig leieavtale, som også gjorde at vi kunne iverksette omfattende oppgradering i bygget, sier Markus Steinbakk i Entra Eiendom. – Entra er en langsiktig besitter med fem betydelige eiendommer på Bryn-Helsfyr. Vi vet at beliggenheten er attraktiv, og tar sikte på å leie ut de resterende arealene i Fredrik Selmers vei 4 innen rehabiliteringen er ferdig i 2013.

Steinbakk mener umiddelbar nærhet til sentrum, unik tilgjengelighet via offentlig kommunikasjon og et variert fasilitetstilbud i nærområdet, er noen av områdets hovedfortrinn.