Entra en suksesshistorie

Entra Eiendom fyller ti år i disse dager og inviterte en rekke av sine samarbeidspartnere til fest torsdag. Flere trakk frem opprettelsen av Entra som en suksess.

Nærings- og handelsminister Trond Giske, som eier Entra, trakk i sin hilsen til jubilanten frem de mange gode resultatene Entra kan vise til, og at man har lyktes med satsingen til selskapet som ble etablert for ti år siden. Giske kunne selv ikke være til stede på markeringen som fant sted i Entra-bygget Havnelageret i Oslo, men sende sin hilsen via fjernsynsskjermen. Men til stede var over 200 av Entras forretningsforbindelser.

De fikk blant annet høre hvilke gode tall Entra kan vise til etter ti år i drift.

Selskapet har hatt en årlig avkastning på ca 17 prosent, og de har totalt betalt ut en milliard kroner i utbytte. De har siden opprettelsen av det statlige selskapet økt egenkapitalen med 5,8 milliarder kroner.

- Jeg er også fornøyd med at vi i 2009 fikk en stortingsmelding om selskapet som skal være med å bidra til en fortsatt god videre drift, sier Kyrre Olaf Johansen, adm. direktør i Entra. Meldingen går i korte trekk ut på at Entra skal sikre statlige behov basert på en forretningsmessig drift. I dag er 80 prosent av leietakerne statlige, men 20 prosent er private.

Johansen har nå sittet i sjefsstolen i Entra i to år, men hevder han selv fortsatt går i læra.

- Vi er eid av de norske folk, og skal ha en ansvarlig bruk av penger, legger Johansen til. Han dro i talen på jubileumsmarkeringen frem Entras sterke miljøfokus.

- Prioritering av miljøet skal gi vekst og avkastning samtidig som vi verner om miljøet. Miljøfokus blir stadig viktigere, og skal gå igjen i alt vi gjør, sier han.

De rundt 200 gjestene fikk også god underholdning gjennom Jo Nesbø og Lars Jones