Ny VVS-grossist

Mandag 16. august ble iGros AS lansert, et grossistselskap innen VVS.

IGros AS vil rette seg mot proffmarkedet og tilby de samme merkevarene som de øvrige grossistene i Norge, til konkurransedyktige priser, skriver de i en pressemelding.

- Etableringen av iGros AS kom med bakgrunn i at vi så at det var mulig å tilby kundene nøyaktig de samme produktene, til samme pris eller bedre, selv som nykommer i bransjen! Dette får vi til ved å etablere oss mest mulig kostnadseffektivt, sier administrerende direktør Lars Øivind Kjølberg som har en fortid som gründer av nettbutikken vvskupp. Kjølberg har etablert iGros AS sammen med Trond Frigaard, eier og gründer av Frigaard Gruppen AS, som bl.a. eier Sarpsborg Metallindustri, Scandinavian Storage Group og Altistore.

- Trond Frigaard og Frigaard Gruppen er en meget viktig brikke i denne satsningen, med sin lange erfaring på handel av varer og innarbeidede rutiner på innkjøp, lager, logistikk og distribusjon i Skandinavia, sier Kjølberg. Som legger til at Frigaard Gruppen også har de nødvendige ressursene for å klare en slik satsning. Dette er en kapitalkrevende bransje, men Frigaard Gruppen har det som er nødvendig.

Kostnadseffektiv drift = lavere priser
IGros AS vil utfordre de andre aktørene i bransjen med sin satsning på kostnadseffektiv drift. Bestillingene vil gå gjennom www.igros.no og selskapet vil drifte sine kunder ut fra ett hovedlager. På denne måten holdes kostnader nede, som igjen gjør det mulig å tilby kundene konkurransedyktige priser på varene. Med volum vil prisene bli ytterliggere redusert!

- Våre konkurrenter har opptil 60 utsalgssteder i Norge. Dette er selvsagt meget kostnadsdrivende. Vi vil kun ha et sentrallager, og distribusjonen vil foregå via det etablerte distribusjonsnettet i Norge, i samarbeid med Frigaard Gruppens andre selskaper. Dette gir oss mulighet til å tilby ”dag til dag levering” av varer som lagerføres.

Enkel bestilling via nett
E-handel var en forutsetning for etableringen av iGros AS. Nettbutikken forenkler administrasjonen internt OG for kundene. Informasjonskvaliteten blir bedre og kostnadene senkes.

- E-handel ER fremtiden, også i denne bransjen! Hvorfor bruke så mye av dagens mest produktive periode til å reise rundt for å hente varer på det lokale varehuset, hvis varene kan leveres direkte på kontoradressen/ kundens adresse? Spør Kjølberg.