Caddy-salget i gang

9. august starter forhåndssalget av Volkswagen Caddy. Nye Caddy vil være tilgjengelig hos Volkswagenforhandlerne fra uke 40.

Volkswagen Caddy er Norges mest kjøpte varebil i første halvår i år, nå lanseres den i en ny utgave som blir enda mer konkurransedyktig. Den nye Caddy kommer bl.a. med ny design, bedre sikkerhet, større funksjonalitet og nye motorer med lavere CO2-utslipp. Forhåndssalget starter i dag 9. august, og bilen vil være å se på norske veier fra oktober.

Nye Caddy varebil kommer i kort og lang utgave og med økt nivå på standardutstyr. Et helt nytt motorprogram med fire nye TDI (direkte dieselinnsprøyting og turbolading) og to nye TSI-motorer (bensinmotor med direkte innsprøyting og turbolading) med lavere drivstoff-forbruk er alle tilgjengelig fra salgsstart. Alle motorene oppfyller Euro5 og dieselmotorene har dieselpartikkelfilter som standard. Den rimeligste varebilen leveres med 1,2 TSI motor med 85 Hk, prisen starter på 166.000 kroner. Med dieselmotor starter prisen på 179.700.

Nytt er også at Caddy kan fås med DSG-automatgir både på 1,6 TDI 102 hk og 2,0 TDI 140 hk. Begge motorene er helt nye i Caddy-programmet og har Common Rail-innsprøytning. På 1,6 TDI 102 hk dreier det seg om en ny 7-trinns DSG-automatgirkasse, mens 2,0 TDI 140 hk motoren har en 6-trinns DSG.

Caddy med BlueMotion Technology er den mest sparsomme modellen og er klasseledende på lavt utslipp med kun 134 g CO2 pr. km. på 1,6 TDI 102 hk.

- Caddy med BlueMotion Technology er en svært sikker og komfortabel varebil med den siste teknologien for å gjøre forbruk og utslippet så lavt som mulig. Prisen er gunstig og med ekstra lave drivstoffkostnader og med klasseledende lavt CO2-utslipp tror vi Caddy med BlueMotion Technology vil bli en bestselger, sier Harald Frigstad, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.

Caddy med 4MOTION firehjulsdrift har hittil vært den mest solgte varebilmodellen. Nye Caddy 4 Motion kommer med en ny kraftig 2,0 TDI motor på 110 hk og med 280 Nm i dreiemoment.

ESP-antiskrens er selvsagt standard på bilene og den nye Volkswagen Caddy vil være den eneste bilen i dette markedet med mulighet for en 6 eller 7-trinns DSG-automatgirkasse. 4MOTION firehjulsdrift vil bli tilgjengelig for både vare- og personbil. Produksjosstart på 4MOTION blir litt senere i høst og forhåndssalget starter i midten av september.

Nye Caddy kommer som kort og lang varebil og som kort og lang 5- eller 7-seter personbil. I Norge kommer personbilutgaven i den best utstyrte Comfortline-utgaven.