Konkursnedgang også i juli

Nedgangen i antallet konkurser og tvangsavviklinger fortsatte også i juli. I løpet av denne måneden ble det registrert 247 konkurser og 49 tvangsavviklinger her i landet, mot 296 konkurser og 87 tvangsavviklinger i juli 2009.

Dermed ser det ut til at tendensen med færre konkurser og tvangsavviklinger fortsetter, slik også halvårstallene Brønnøysundregistrene presenterte 1. juli viste.

Størst reduksjon finner vi i Aust-Agder, med 77,8 prosent nedgang i konkurser og tvangsavviklinger. Vest-Agder hadde en reduksjon på 76,5 prosent, mens Sør-Trøndelag har 62,5 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i juli 2009.

Noen fylker har likevel en økning. Av disse ligger Sogn og Fjordane på topp, med 62,5 prosent flere konkurser og tvangsavviklinger enn i samme måned i fjor.

Hva er konkurs og tvangsavvikling?
Konkurs åpnes når en person eller selskap ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser eller når aksjekapitalen for selskapet er oppbrukt.

Tvangsavvikling åpnes når et selskap har meldt oppløsning, men unnlatt å melde endelig sletting i Foretaksregisteret – eller når et selskap etter gjentatte purringer fra Foretaksregisteret ikke har meldt inn styremedlemmer, styreleder, daglig leder og revisor. Et selskap kan også tvangsoppløses hvis det ikke sender inn årsregnskap.

Konkurser og tvangsavviklinger i juli 2010, sammenliknet med juli 2009: