Luksus går unna i Fjordbyen

Etter elendig salg i 2008 og 2009 er det nå skikkelig fart i omsetningen av nye luksusleiligheter på Tjuvholmen rett utenfor Aker Brygge i Oslo.

Megler Camilla Melsgard hos utbyggeren Tjuvholmen KS forteller om hektisk aktivitet til Finansavisen. Nærmere 30 leiligheter er solgt siden slutten av mai, og mange gikk unna i fellesferien.

 Til sammenlikning ble det i hele 2008 og halve 2009 kun solgt seks leiligheter på Tjuvholmen.

 Oslo høyeste kvadratmeterpriser er tydeligvis ingen stor hindring for salget da det er leilighetene i det høyeste prissjiktet som går først. I Tjuvholmen allé, som skal stå ferdig ved årsskiftet 2011/12 er alle de seks toppleilighetene solgt etter budrunder. Den dyreste oppnådde en kvadratmeterpris på over 115.000 kroner.

 – Det som lokker mest er umiddelbar nærhet til sjøen og byen i ett kombinert med beliggenhet på Oslo Vest, kommenterer adm. direktør Gunnar Bøyum i Tjuvholmen KS overfor avisen.

 Finansavisen har også forhørt seg om pris og salgsutvikling på Fjordbyens østkant hvor det bygges boliger på utstikkeren Sørenga ved Operaen. Der er gjennomsnittsprisen i siste byggetrinn på linje med Tjuvholmen-prisene og ligger på nærmere 70.000 kroner per kvadratmeter.

 Også her meldes det om sterkt salg til tross for at bygningsstandarden er vesentlig enklere enn hos konkurrenten på Oslo Vest.