Natre legger ned produksjon av ytterdører i Larvik

Natre Vinduer AS har besluttet å avvikle produksjon av ytterdører ved Natre Nanset, tidligere Nanset Trevare i Larvik.

Avviklingen berører 15 ansatte, og vil bli gjennomført i løpet av høsten.

- Vi vil trekke på ressurser i NAV og et eksternt omstillingsbyrå for å sikre at flest mulig kommer seg raskt over i ny jobb. Det er også startet drøftelser med de ansatte om en eventuell overtagelse av virksomheten, heter det i en melding fra selskapet.

- Ingen lett beslutning å ta men vi må ta konsekvensene av at vår markedsposisjon på ytterdører i Norge er for svak til å gi nødvendig lønnsomhet og at avdelingen i Larvik har vist røde tall i flere år, sier adm dir. Trond Fidje i Natre Vinduer.

- Vi er selvsagt svært lei oss for tapet av våre arbeidsplasser, og kjempet i mot beslutningen inntil den ble tatt. Vi er nå opptatt av å se fremover, og gjennomføre denne prosessen slik at den enkelte får best mulig hjelp til å komme over i nytt arbeid. I denne prosessen har vi god dialog med ledelsen, sier hovedtillitsvalgt Stian Lindboe.

Salgsavdeling og distribusjon/lager ved Nanset skal videreføres som før. Fra Larvik betjenes Natres kunder i Vestfold, Buskerud, Telemark og Agderfylkene med vinduer, balkongdører og heve-/skyvedører fra Natres øvrige fabrikker.

- Vi ønsker å fokusere Natres ressurser fremover på vårt hovedprodukt vinduer, hvor vi har en sterk posisjon i norsk byggevarehandel. Denne ønsker vi nå å sette alle krefter inn på å utvikle videre, sier Fidje.

Natre Vinduer AS omsetter for ca 400 mill og har 230 ansatte ved sine 6 anlegg i Norge. Hovedkontoret ligger på Gjøvik. Bedriften eies av Dovista AS i Danmark.