Snøhetta tar Karl Johans gate til New York

Arkitektselskapet Snøhetta har brukt Karl Johans gate i Oslo som inspirasjon og blitt premiert med et oppdrag med å renovere Times Square i New York.

Times Square kalles «verdens veikryss» og trenger en oppgradering. Snøhettas New York-kontor meldte seg på da oppdraget ble utlyst. Nå har Snøhetta vunnet oppdraget med å omforme området til et hyggeligere sted for de 350.000 personene som daglig ferdes der, i konkurranse med seks andre arkitektselskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Prosjektet er et resultat av at bystyret i New York for to år siden stengte deler av Times Square for trafikk, som et prøveprosjekt. Nå skal hele området få en permanent utforming.

Budsjettet er begrenset til 20 millioner dollar. Foreløpig har ikke Snøhetta laget tegninger av hvordan Times Square skal se ut, men New York-kontorets leder Craig Dykers forklarer at strategien er presentert. Trafikken skal bort og området skal bli mer vennlig for fotgjengere. Det blir også sykkelvei.

Inspirasjonen er hentet fra Karl Johans gate.

– I Oslo jobbet vi med Karl Johans gate, og under intervjuene viste vi fram bilder av hva vi gjorde der. Vi vil jobbe tett med Oslo-kontoret på dette prosjektet, alle vil være involvert, sier Dykers.

Planen er at området skal være totalrenovert om tre år.