AF-utbytte etter eiendomssalg

Styret i AF Gruppen ASA vil foreslå at det utbetales et ekstraordinært utbytte på 2 kroner pr. aksje dersom de får fullmakt til å selge seg ned i Miljøbase Vats AS.

Videre vil styret foreslå at styret i AF Gruppen ASA får fullmakt til å selge deler av aksjene i eiendomsselskapet Miljøbase Vats AS til AF Gruppens aksjonærer.

Styret vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling i AF Gruppen ASA for å behandle disse forslagene. Generalforsamlingen forventes avholdt fredag 20. august 2010 kl. 10.00 i selskapets lokaler i Innspurten 15 i Oslo. Endelig innkalling vil bli utsendt senere.

AF Gruppen er i en sterk finansiell situasjon og styret vil foreslå det utdeles et ekstraordinært utbytte på NOK 2,- pr. aksje. Styret ønsker med dette også å legge til rette for at de som ønsker det av AF Gruppen sine aksjonærer skal ha mulighet til å kjøpe aksjer i Miljøbase Vats AS.

Miljøbase Vats AS er et eiendomsselskap som eier og leier et industrianlegg på Raunes ved Vatsfjorden i Vindafjord kommune i Rogaland fylke. Anlegget er offentlig godkjent for fjerning av utrangerte offshore installasjoner og er et av de fremste anleggene i Europa.

AF Decom Offshore AS har en minimum 15 års avtale med Miljøbase Vats om leie av industriområdet. AF Decom Offshore vil fjerne og gjenvinne utrangerte offshoreinstallasjoner på Vats. AF Decom Offshore har ansvar for alle tillatelser og sertifiseringer knyttet til dette.

Styret anser det ønskelig å selge deler av AF Gruppens aksjer i Miljøbase Vats. Styret vil be om fullmakt fra generalforsamlingen til å gjennomføre et slikt slag rettet mot alle AF Gruppens aksjonærer.

-AF Gruppen strategi for eiendomsinvesteringer er å utvikle dem til å gi økt forretning til kjernevirksomheten. Gjennom eierskapet i Miljøbase

Vats er vi stolte av å ha bygget opp et av de mest moderne og miljøriktige mottaksanlegg for utrangerte offshoreinstallasjoner. Aksjesalget øker AFs finansielle handlekraft for videre industriell satsning, samtidig som dette vil gi interessante investeringsmulighet for selskapets aksjonærer, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.