Stor interesse for kompetansetilskudd

Etter at Husbanken lyste ut kompetansemidler innenfor temaet bærekraftig bolig- og byggkvalitet den 18. mai har det vært en betydelig pågang fra kompetansesugne aktører i boligsektoren.

– Vi ønsker oss flere konkurransedyktige interessenter, sier regiondirektør Brit Tove Welde i Husbanken Region Midt-Norge.

Husbankens kompetansetilskudd til bærekraftig bolig- og byggkvalitet er et eget tilskudd som skal bidra til å heve kompetansen innenfor områdene miljøvennlige og universelt utformede boliger og bygg på attraktive steder. Kompetansetilskuddsmidlene fra Husbanken bidrar til utvikling av et mangfold av nye innfallsvinkler og arbeidsmetoder, bedre samspill mellom ulike aktører og åpen utveksling av erfaringer og kunnskap. Husbanken opplever nå stor etterspørsel for midlene.

Fokus på eksisterende bebyggelse
Et av Husbankens viktigste satsingsområde innenfor energi- og miljø er prosjekter som bidrar til å øke muligheten for trygg og rask implementering av passivhusstandard i ny og eksisterende bebyggelse.

- For å få fart i arbeidet med energieffektiviseringen i den eksisterende boligmassen må vi få frem flere gode rehabiliteringsprosjekter, sier Welde.

Innenfor temaet universell utforming er det også et fokus på eksisterende bebyggelse. Husbanken vil prioritere prosjekter som fokuserer på temaet universell utforming i eksisterende blokkbebyggelse, i rekkehus og flerplansboliger, samt i småboliger.

Formidling og kunnskapsutvikling
Men det er ikke bare konkrete byggeprosjekter som etterspørres i søknadene til Husbanken. Formidling av informasjon og kunnskapsutvikling om energibruk i og universell utforming av boliger og bygg. Innenfor temaet bærekraftig stedsutvikling og byggeskikk, ønskes det søknader som har form som metodeutvikling og veiledning/verktøy.

Ønsker gode samarbeidsformer
Husbanken ønsker søknader som har stor nytte- og overføringsverdi for kommuner, interesse- og brukerorganisasjoner og bransje- og undervisningsaktører.

- Bolig- og byggsektoren består av mange aktører, og derfor vil Husbanken legge vekt på prosjekter som har et bredt samarbeid mellom offentlige, private aktører, bransjeorganisasjoner, brukerorganisasjoner og undervisningsaktører, sier Welde.

Welde anbefaler også potensielle søkere til å undersøke muligheten for støtte fra Enova.