Fagpressepris til Giske

Trond Giske blir hedret av Fagpressen med spesialpris for sin innsats som kultur- og medieminister.

Hvert år kårer Fagpressen årets Fagblad (Fagpresseprisen) i et større arrangement som samler over 200 mennesker fra blad- og mediebransjen. Og i år trår arrangøren til med en spesialpris. Den går til nåværende nærings- og handelsminister Trond Giskes, for hans innsats som kultur- og medieminister i perioden 2005-2009. I juryens begrunnelse heter det at Giske "fikk de viktige tingene til å skje".

- Det er svært hyggelig å få en slik pris. Fagpressen er med på å utgjøre det mangfoldet som gjør Norge til et rikt medieland. Den kunnskap og innsikt som Fagpressens medlemmer besitter, er uvurderlig. Samtidig står pressen overfor en rekke utfordringer som må håndteres fremover, og jeg håper at arbeidet vårt har bidratt til denne oppgaven, sier statsråden selv om hederen.

Arrangementet går av stabelen ved Roklubben på Bygdøy. I tillegg til Fagpresseprisen vil det også bli delt ut priser innen journalistikk, foto, design, nett, marked samt en hederspris. Fagpressen er presse- og interesseorganisasjonen for fagmedier på trykk og nett i Norge, og rundt 250 blader er med i foreningen. Organisasjonen er medlem av Norsk Presseforbund.