Lanserer LED-lys for butikk

At ledlys er fremtiden har EDA Jessheim AS tatt på alvor. Sammen med produsent har elektroentrepenøren utviklet et enkelt system for montering av led-lys i butikk.

Fakta om LED-lys:

 

• LED-lamper har en levetid på opp mot 50 000 timer. Det vil si at hvis du lar lyset stå på 8 timer hver dag så vil disse lampene vare ca 17 år! En LED-pære varer da like lenge som 50 vanlige pærer. (Til sammenligning sies vanlige lyspærer å skulle vare i opptil 2 500 timer. De fleste varer i mindre enn 1 000 timer. Mens sparepærer i beste fall varer i ca 10 000 timer, dvs bare en femtepart av en LED-pære).

• LED-lys bruker altså bare en åttende-part av strømmen i forhold til vanlige pærer og litt mindre enn sparepærer.

• LED-lys gir best lys, er mest miljøvennlig og i lengden det rimeligste lyset.

• LED lamper tåler rystelser bedre enn både glødelamper og sparelamper/lysrør.

• Australia har innført forbud mot glødelamper fra og med 2010. Canada følger etter med forbud fra og med 2013. EU og resten av verden følger nå etter.

(Kilde: Grønn Hverdag, Philips, DinSide)

- Vi er stolte av å kunne lansere denne norgesnyheten. Nyvinningen innebærer en aldri så liten revolusjon i forhold til energisparingen, sier Øivind G. Hoen, daglig leder EDA Jessheim AS.

En smal sak

Mens man tidligere måtte installere et helt nytt lysanlegg, dersom man ville gå over til miljøvennlige led-lys, er det hele nå gjort i en håndvending.

- Det nye produktet gjør det mulig å montere led-lys direkte på allerede eksisterende strømskinner. Det er nesten blitt like enkelt å bytte til ledlys som det er å skifte en pære, konstaterer Hoen. Sammen med produsent er Eda Elektro Data alene om å kunne tilby dette produktet, som vil bety store energi- og kostnadsbesparelser for kundene.

Fokus på nyskapning

Lettere heftig og begeisteret, slik beskriver Hoen stemningen ved EDA Jessheim AS. Ideen til det nye ledproduktet, som ble unnfanget på et ukentlig driftsmøte i oktober, har skapt stort engasjement i bedriften.

- Vi har samarbeidet tett med produsent, og vist at vi er å regne med innen nyskapning, sier Hoen. Klesforretningen Miss Daisy er først ut med å ta i bruk det nye systemet, og flere andre forretninger på Jessheim Storsenter er i ferd med å følge etter.

- I tillegg er vi dialog med en av de store dagligvareaktørene. Det kan gi oss et godt fotfeste i markedet, sier Øivind G.Hoen.

Miss Daisy soler seg i ledlys

Først ut med LED-lys i butikk er klesforretningen Miss Daisy på Jessheim Storsenter. Og det er ikke bare på strømregningen de vil merke fordelene.

 Butikksjef Bente Sørum Olsen kan allerede konstatere at inneklima er blitt bedre.

- Vi er ikke lenger plaget med at det blir for varmt, noe både kundene og vi som arbeider her setter stor pris på. Og tilbakemeldingen fra kundene våre har vært udelt positive.

Riktig daglys

- LED-lys gir mindre varme og brenner ikke støv på samme måte som tradisjonell butikkbelysning. Sammen med energisparingen er nok dette de viktigste fordelene, sier Øivind Hoen, daglig leder EDA Jessheim AS. I tillegg gir LED-lys et lys likt dagslys. Dermed får du et mer «riktig» inntrykk av fargen på eksempelvis klær.

- Du slipper med andre ord ubehagelige når du kommer hjem fra shoppingturen, avslutter Hoen.