Resultathopp for Selvaag Gruppen

Selvaag konsernet fikk et årsresultat på 242 millioner kroner i 2009. Dette er 387 millioner bedre enn året før.

Driftsinntektene ble 1,28 milliarder kroner, mot 2,06 milliarder året før, primært på grunn av lavere omsetning i entreprenørselskapet Selvaagbygg.

Selvaag Gruppen består av sju forretningsområder, hvorav tre innen bolig- og prosjektutvikling, og fire innen kapitalforvaltning og annen virksomhet. Finanskrisen og fallet i eiendomsmarkedet ga konsernet et underskudd i 2008. Kostnadskutt og driftsforbedringer ble derfor viktig for gruppen i 2009. Sammen med større gevinster fra salg av eiendom og aksjer, samt bedre resultater fra deleide virksomheter og investeringsvirksomhet, førte dette til et godt årsresultat for konsernet.

–2009 ble et vendepunkt for oss. Da vi gikk inn i året var vi forberedt på null boligsalg og dramatisk reduksjon av aktiviteten på entreprenørsiden, samtidig som finansmarkedene lå nede. Fasiten ble et bedre år enn ventet, med godt boligsalg og forbedret lønnsomhet i alle deler av gruppen, oppsummerer konsernsjef Karsten Bomann Jonsen.

Bedringen i boligmarkedet gjennom året førte til at Selvaag besluttet å sette i gang flere nye boligprosjekter, blant annet bygging av Plussboliger i Stockholm, nye byggetrinn på Tjuvholmen (Oslo), samt på Løren (Oslo), Kjørbo (Bærum) og Nesttun (Bergen). De fleste av prosjektene vil ha oppstart i 2010.