Iso3 i miljøbygg

Moelven har levert den nye Iso3-stenderen til byggingen av Bellonahuset, som blir Norges mest energigjerrige kontorbygg.

Det isolerte bindingsverket med kuldebrobryter senker U-verdien i veggene. Bellonahuset, som nå er under oppføring av Veidekke, blir et bygg i energiklasse A, med et beregnet totalforbruk på bare 68 kWh/kvm i året.

- Vi er glade for å kunne levere Iso3 til dette spydspissprosjektet, sier Sven Egil Holmsen, daglig leder i Moelven Iso3 AS.

–For oss er dette samtidig en spennende start på leveranser av Iso3 til større bygg, etter at vi i starten hadde fokus på Iso3 til vanlige boliger. Vi ser at Iso3 i utfyllingsvegger gir gode bidrag til isolasjonsevnen i forhold til andre løsninger, noe som gjør at man kan spare fyringsutgifter eller redusere veggtykkelsen.

I Bellonahuset er rene veggfelt hvor det er brukt Iso3 beregnet med en U-verdi på 0,14.

- Heltreløsning ville gitt en U-verdi på 0,16. I tillegg kommer effekten av mindre kuldebrotap rundt vinduer der stendere og losholter er av Iso3, forteller Holmsen

Bellonahuset er tegnet av LPO arkitekter og har solfangere i hele sydveggen. Bygget er beregnet å bruke kun 68 kWh/kvm i året, som er langt under kravet på 84 kWh for bygg i klasse A.

- Vi kjenner ikke til kontorbygg som har bedre verdier enn dette, sier Prosjektleder Heine Skogseid i Veidekke Entreprenør AS.

- Vi har valgt å bruke Iso3 fordi det bidrar til å nå U-verdimålene for prosjektet. Dessuten er vi nysgjerrige på nye produkter og ønsker å være innovative, sier Skogseid .

Bellona flytter til høsten inn som leietaker i det nye miljøbygget, som eies av Aspelin Ramm Eiendom AS.

Arkitekt på bygget er LPO Arkitekter.