Fem vil bygge Kunnskapssenteret

Da fristen for å levere anbud for Kunnskapssenteret gikk ut, hadde hele 5 byggeentreprenører levert komplette anbud. Også på tekniske fag var interessen tilfredsstillende.

For byggeentreprisen er tilbyderne Veidekke Entreprenør AS, Teknobygg Entreprenør AS, NCC Construction AS, Skanska Norge AS og HENT AS.

- Det er svært gledelig at byggebransjen viser en slik interesse for å bli med oss i det spennende nybrottsarbeidet som jeg er sikker på dette blir, sier en entusiastisk Adm. Dir. i Helsebygg Midt-Norge, Johan Arnt Vatnan. Han er spesielt spent på hva anbyderne har kommet opp med på områdene samhandling og praktisk bruk av BIM – og litt spent på prisnivå.

Tilfredsstillende
- På tekniske fag har interessen vært tilfredsstillende. Vi har fått ett anbud på rør (AF KLO med K.Lund AS og Oras Trondheim AS), ett på elektro (AF ABV med Bravida AS og Vinternvoll AS) og to på ventilasjon (GK Norge AS og AF ETØ med Elnan AS, Teknovent Ventilasjon AS og Økovent AS). Dessuten har en bedrift (YIT AS) levert et totaltilbud for alle tekniske fag som en samlet entreprise, sier prosjektleder Lars Abrahamsen som nå skal til med en hektisk evalueringsprosess. For alle entreprisene teller pris 50 %, mens entreprenørens gjennomføringsplan teller 30 % og kompetansen på den tilbudte organisasjonen teller 20 %.

- Pris teller litt mer denne gangen enn hvasom er vanlig for oss, i og med at løsningene i stor grad er videreføringer av de byggene som nå står ferdige i byggefase 2, sier Vatnan.

Entreprisene for det 18 500 kvm store Kunnskapssenteret er i satt opp som sidestilte totalentrepriser, med stort sett de samme samhandlingsmekanismer og K5 tankegang som Helsebygg har hatt suksess med tidligere i utbyggingen av St. Olavs Hospital.

Resultater før sommeren
Evalueringen vil pågå en drøy måned framover, og Helsebygg Midt-Norge tar sikte på å annonsere vinnerne i slutten av mai. Så følger rundt et års samhandlingsprosess (mens høyblokka rives) før byggeperioden 2011-2013.

Evalueringen vil pågå en drøy måned framover, og Helsebygg Midt-Norge tar sikte på å annonsere vinnerne i slutten av mai. Så følger rundt et års samhandlingsprosess (mens høyblokka rives) før byggeperioden 2011-2013.

- Vi ønsker å holde de første samlingene før sommerferien, slik at tankekverna kan gå – på begge sider – gjennom sommeren, sier Johan Arnt Vatnan.