Deloitte til Bjørvika

Revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte flytter sitt hovedkontor fra Skøyen til OperaKvarteret i Bjørvika.

Deloitte har inngått avtale med Oslo S Utvikling AS om leie av et nytt kontorbygg tegnet av Snøhetta arkitekter.

Deloitte skal disponere de vel 15 000 kvm kontorarealene i det nye Deloitte-huset. De to første etasjene i bygget skal inneholde publikumsrelaterte tilbud i tilknytning til Oslo S, Stasjonsallmenningen og Dronning Eufemias gate. Deloitte vil flytte inn i siste halvdel av 2013. Deloitte er verdens største revisjons- og rådgivningsselskap, og har over 900 ansatte i Norge, 500 av disse i Oslo.

Administrerende direktør Paul E. Lødøen i Oslo S Utvikling er meget tilfreds med at Deloitte har valgt OperaKvarteret og Bjørvika for sitt nye hovedkontor.

- Som et av de ledende selskapene innenfor sine virksomhetsområder vil Deloitte passe godt inn i bybildet i fremtidens Bjørvika sammen med de andre toneangivende aktørene som har valgt OperaKvarteret, sier Lødøen.

Om knapt fire år vil det arbeide rundt 10 000 personer i OperaKvarteret alene. I Bjørvika vil det etableres over 20 000 arbeidsplasser og om lag 5 000 boliger.

- Med Deloitte på plass vil Oslo S Utvikling praktisk talt ha fylt opp den delen av OperaKvarteret som er regulert til kontorlokaler. Dette er vi svært godt fornøyd med, ikke minst tatt i betraktning av krisen norsk økonomi har vært gjennom den senere tid, sier Lødøen.

Administrerende direktør Ingebret G. Hisdal i Deloitte understreker at selskapet har valgt å flytte til OperaKvarteret bl.a. fordi Bjørvika fremstår som et meget attraktivt område for plassering av Deloittes hovedkontor i Norge.

– Det nye Deloitte-huset gir oss rom og muligheter til å realisere fremtidige ekspansjonsplaner. Samtidig kommer det til å bli et moderne bygg i en kommende bydel, der vi skal skape en meget attraktiv arbeidsplass for våre nåværende og fremtidige arbeidstakere. Den miljømessige effekten av et bygg med ambisiøse miljø- og klimamål, og den sentrale plasseringen ved Norges største kommunikasjonsknutepunkt i forhold til tog, buss, T-bane og trikk har også vært viktig for oss, sier Hisdal.

Deloitte-huset blir på 16 etasjer og skal ligge mellom KLP-bygget og Stasjonsallmenningen. Som for resten av utbyggingen i regi av OSU blir det stor fokus på miljø- og energieffektivtet. De to nederste etasjene vil utgjøre drøye 1 000 kvm med publikumsarealer, blant annet kafeer og restauranter.