Vil bli ledende innen fornybar energi

Rambøll styrker sin satsing på energi og oppretter nå en egen divisjon, Rambøll Energi, som skal fokusere på energiprosjekter.

Dette skal gjøre Rambøll til Europas ledende rådgiver innenfor fornybar energi før 2015.

- Med denne satsingen spisser Rambøll kompetansen slik at vi kan imøtekomme de utfordringene som energisektoren står ovenfor. Norge vil ha en sentral rolle i Rambølls konsernsatsning på energikompetanse, sier administrerende direktør i Rambøll, Jan Ove Holmen.

Lokal tilstedeværelse og global kompetanse
Energisektoren har i løpet av få år vokst fra å være en liten del av industriens investeringsområde til å være et av de områder som i dag vies størst interesse. Rambølls sterke lokale tilstedeværelse kombinert med global kompetanse vil være et viktig fortrinn når selskapet skal befeste sin posisjon som ledende rådgiver innen fornybar energi.

Kraftig vekst frem til 2012
Rambøll Energi har i dag cirka 250 høyt kvalifiserte medarbeidere fordelt på kontorer i Danmark, Sverige, Finland, UK og Norge. Ambisjonen er å vokse til cirka 700 medarbeidere i løpet av 2012.

- En kombinasjon av Rambølls medarbeidere, rekruttering og oppkjøp av relevante selskaper skal kunne gjøre Rambøll til en meget interessant arbeidsplass og en foretrukket rådgiver. Vår visjon er ambisiøs, men vi mener at Rambøll har både forutsetningene og ressursene for å nå disse målene. Vi har mye å tilføre energibransjen og ser frem til en meget spennende utvikling, sier Country Manager Per Ove Skorpen, som skal lede Rambøll Energi Norge.