Gratis egg, flydusj og bompengesjokk

En kjøpmann i Flekkefjord deler ut gratis egg, det blir dusj på Norwegian-fly og folk i Stjørdal må ut med bompenger på flekken. Gikk du fem på?

 

Aprilsnarr i gamleda’r, for dem som ingen tanker har! Tror vi, i alle fall ...

Men avisa Agder hadde nok håp om at mange ville dukke opp hos Svein Egeland – heretter kalt Eggeland – på Kiwi i Flekkefjord for å få sin kvote med gratis egg. Skjærtorsdag mellom klokka 10 og 12 skulle han tilby varen gratis fordi han fikk dobbelt så mye som bestilt før påske.

Dusj og badstu

Flypassasjerer fikk flere nye tilbud skjærtorsdag, som i år falt sammen med den beryktede 1. april. Finnair skal ifølge DN.no ruste opp sine fly med sauna. Riktignok må passasjerene sitte fastspent mens de svetter av seg stress og plager, men ellers skal opplevelsen bli autentisk.

Hos Norwegian blir tilbudet noe magrere, men ifølge Rørleggersentralen AS skal flyene deres utstyres med dusj, servant og toalett. Dermed kan passasjerene spare tid ved å ta morgenstellet om bord, på vei til møter og feirer.

Bompenger

Bompenger har vært et hett tema i Trøndelag de siste dagene, og nå får nok debatten vann på mølla. Vegvesenet innfører nemlig bompenger med øyeblikkelig virkning i Stjørdal. Alle fotograferes, og de med passeringsbrikke blir automatisk fakturert. Resten må betale per giro. Ifølge Stjørdalens Blad er en folkeavstemning på nett eneste mulighet til å stoppe bomveiavgiften i Stjørdal.

1. mai og 17. mai nærmer seg, noe som preger flere nettsteder. Ifølge NRK kommer kanalen til å kutte TV-sendingene 17. mai, fordi Eurovision Song Contest-finalen blir så dyr.

– Dette må vi dessverre tåle når vi velger å satse så stort på ESC, sier programdirektør Per Arne Kalbakk. Han lover likevel at det blir radiosendinger fra feiringene rundt om i landet.

La hekksaksa ligge

I Stavanger har man funnet løsningen på et mangeårig problem: Det skal innføres bot for å jobbe i hagen 1. mai. Mange benytter nemlig dagen til å protestere mot sosialismen ved å grave ekstra dypt i grønnsakshagen. Det vil LO ha en slutt på. De viser til Lov om helligdagsfred og får støtte av politimesteren, som mener bøter er naturlig i de verste tilfellene.

– I regelen vil de få en advarsel, og de slipper å få bilde av seg lagt ut på nettet. Men i særlig grove tilfeller, som for eksempel beskjæring av gullregn iført dressjakke og slips, inndras medlemskapet i LO med øyeblikkelig virkning, varsler distriktssekretær Rolf Bersås i LO ifølge Aftenbladet.no.

Språkbøter

Bøtelegging er noe som hisser folk opp, og det varsles flere av det slaget. Denne gang er det VG Nett som har fått presse melding fra Orddelingsmafiaen. De foreslår nå overfor Språkrådet at bedrifter og organisasjoner som ikke greier å skrive riktig i brosjyrer, innholdsfortegnelser osv., vil bli straffet med bøter på mellom 500 og 1.000 kroner for en vanlig ord delings feil. Det kan bli dyrt for mange, for eksempel TINE, som selger Mat fløte, TINE Ekstra Lett Melk Mild kakaosmak og Mat Yoghurt.

Forslaget gjelder derimot ikke for privatpersoner. Mafiasjef Petter Holstad mener det ville blitt for kraftig:

– Det er de største som tas først, de er tross alt verstingene i samfunnet. Allikevel ser vi på løsninger for enkeltpersoner allerede nå, men det tar tid, sier han.