18 nye bygg fra Statsbygg i 2009

Statsbygg ferdigstilte 18 bygg i 2009. Det største prosjektet var Samisk vitenskapsbygg i Kautokeino.

Det viser Statsbyggs årsmelding for 2009 som i en oversikt tar for seg alle nybygg og ombygginger der sluttkostnaden var mer enn 5 millioner kroner. Den totale sluttkostnaden for de 18 byggene var 1,3 milliarder kroner.

Andre ferdigstilte prosjekter i 2009 er blant annet Regjeringens representasjonsanlegg, rehabiliteringen av Oscarshall slott på Bygdøy og det nye fjellmagasinet til Riksarkivet i Oslo.

Se hele oversikten på side 15 i årsmeldingen - som du kan laste ned her.

Statsbygg har til enhver tid om lag 160 byggeprosjekter under arbeid. Prosjektene er av ulik størrelse og i ulike faser. Ved utgangen av 2009 var 36 av de pågående prosjektene i byggefasen. Det største byggeprosjektet Statsbygg har hatt det siste året, er Halden fengsel. Andre store prosjekter under arbeid i 2009, hvor Statsbygg er byggherre, er blant annet Gulating lagmannsrett i Bergen, Høgskolen i Vestfold (Horten), utvidelsen av regjeringskvartalet i Oslo med regjeringsbygg nr 6, nytt odontologibygg for Universitetet i Bergen og rehabiliteringen av Domus Media med universitetsaulaen i Oslo.

Se hele oversikten på over prosjekter i byggefasen på side 23 i årsmeldingen.