Lover kvalitet på Ensjø

Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Obos, Skanska og Ferd Eiendom har forpliktet seg til et eget kvalitetsprogrami forbindelse med utbyggingen av Ensjø.

Kvalitetsprogrammet peker på noen enkle grep som kan bidra til å oppnå gode miljø- og bokvaliteter i de nye utbyggingsprosjektene på Ensjø. Kvalitetsprogrammet har energi, universell utforming, miljøvennlige materialvalg og felles uterom som fokusområder.

 Tirsdag ble kvalitetsprogrammet for Ensjø signert av Martin Meland, konsernsjef i Obos, Magnus Hvam, Country Manager Skanska Bolig, Carl Brynjulfsen, direktør i Ferd Eiendom og Gunnar Leganger, direktør i Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

 – Dette er ambisiøse, men realistiske målsettinger, uttalte Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom i forbindelse med signeringen.

 Grunneiere og utbyggere som er tilsluttet kvalitetsprogrammet representerer et engasjement i Ensjøområdet som tilsvarer bygging av cirka 2500 boliger med tilhørende barnehager, næringsarealer og utearealer.

 Programmet er et svar på bystyrets vedtak om planleggingsprogram for Ensjø hvor det står: "Byrådet bes sikre en utvikling av Ensjø basert på bærekraftige prinsipper hvor det særlig satses på miljøvennlighet i bygningsløsningene”.

 Kvalitetsprogrammet for Ensjø er utformet gjennom en lang modningsprosess. Veiledningsmaterialet har blitt til gjennom en rekke seminarer med fagfolk på de ulike fagområdene.