Gratis hjelp til etablerere og bedrifter

Personer som ønsker å starte egen bedrift og bedriftsledere som har spørsmål om alt fra arbeidsgiveransvar til moms, kan skaffe seg sin egen bedriftsveileder. Gratis.

Det er Nærings- og handelsdepartementet som betaler. Tilbudet er i regi av Brønnøysundregistrenes seksjon i Narvik, og tjenesten heter Narviktelefonene (800 33 840).

- Alle hverdager i kontortiden sitter det inntil tolv dyktige bedriftsveiledere klare for å gi etablerere og norsk næringsliv svar på hele bredden av spørsmål som angår bedriftenes forhold til det offentlige: Hjelp til etablering, organisasjonsformer, skatt, moms, arbeidsgiveransvar, permitteringer, import og så videre, forteller Narviktelefon-ansvarlig, Bjørnar Mathisen.

- Det er i praksis få begrensninger med hensyn til hvor lenge og hvor ofte man kan ringe. Å bruke begrepet ”gratis personlig bedriftsveileder” er derfor ikke aldeles feil, sier Mathisen, vel vitende om at mange nok i tillegg vil ha god bruk for både offentlige og ikke minst private rådgivere innenfor ulike områder.

- Vi har solid fagkompetanse. De som ringer får dermed i all hovedsak svar på direkten, og uansett i løpet av få timer. I tillegg legger vi stor vekt på å snakke begripelig norsk, ikke fagspråk.

Utenom arbeidstid kan man sende inn spørsmål via e-post via nettstedet www.bedin.no