Vannlekkasje fører til trafikkaos i Bergen

Politiet i Bergen advarer mot store trafikkproblemer i sentrum tirsdag, etter at E39 blir innsnevret til ett felt på grunn av en vannlekkasje i sentrum av byen.

Politiet fikk melding om vannlekkasjen klokken 22.47 mandag kveld. Meldingen gikk ut på at vannet fosset inn i garasjen under Grieghallen.

Brannvesenet rykket ut med store mannskaper og parkeringshuset ble evakuert. Etter en halvtimes tid var det 20 centimeter vann på det nederste nivået i parkeringshuset.

– Man kan nesten fiske der inne nå, sier politiinspektør Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Vannet er tirsdag morgen på retur etter at brannvesenet har pumpet ut vann hele natten.

– Men problemet er ikke løst. Kilden er funnet og kommunens folk må hakke opp gata for å få stoppet lekkasjen. Derfor må E39 i sentrum innsnevres til ett felt tirsdag, og folk i Bergen må regne med kaos i trafikken. De som kan la bilen stå bør gjøre det, sier Nordfonn.

Beboere i mange deler av sentrum meldte mandag kveld om at de er uten vann, skriver Bergens Tidende. Beboere på Nedre Nygård, Nygårdshøyden, deler av Møhlenpris og Nordnes har ikke lenger vann i kranene.

Det skal ikke lenger være fare for at Lars Hilles gate raser sammen, men deler av gata vil være stengt tirsdag, opplyser politiet.